Φλερτάρει με το 10% το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

20:08
22.11.2021

Προβάδισμα 9,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σαφή ενίσχυση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, που φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επό των εγκύρων, η δημοσκόπηση της OPEN δίνει προβάδισμα τη ΝΔ με ποσοστό 33,3%, έναντι 23,6% για την αξιωματική αντιπολίτευση. Στο 9.7% υπολογίζεται η εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται σε 12,8% ενώ κάτω του 3% εμφανίζεται το κόμμα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής με 1,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%.

Προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα στις θετικές ψήφους, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα που απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, όπως η διαχείριση της πανδημίας και η οικονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 36% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία, έναντι 35% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο ευρύ είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο της οικονομίας, όπου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης 37% των ερωτηθέντων, ενώ 22% απαντούν πως ο Αλέξης Τσίπας θα διαχειριζόταν καλύτερα τα θέματα αυτά. Στην συγκεκριμένη ερώτηση, 32% απαντούν κανένας από τους δύο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Στο διαχρονικό ερώτημα της δημοσκόπησης ως προς την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου αρχηγού για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32% και ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 25%.

Προβληματισμός ως προς τη διαχείριση της πανδημίας

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται έντονος ο προβληματισμός των ερωτηθέντων αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας. Έτσι, 54% απαντούν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, έναντι 35% που δηλώνουν ικανοποιημένοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Φαίνεται πως η αισιοδοξία των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας φθίνει, όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα αναφορικά με το τέλος της πανδημίας.

Πάντως, οι ερωτηθέντες φαίνεται πως επιθυμούν τον έλεγχο ανεμβολίαστων πολιτών, τόσο για να εισέλθουν στους ναούς, όπως προβλέπεται στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όσο όμως και για την επίσκεψή τους στα σούπερ μάρκετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Στο μέτωπο της αύξησης των τιμών, ένα 38% απαντά πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα βοηθήσουν καθόλου στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ 28% πιστεύουν πως θα συμβάλλουν λίγο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η τάση των πολιτών στις εσωτικομματικές του ΚΙΝΑΛ

Η δημοσκόπηση φιλοξεηνεί όμως και μια τάση της εκλοικής επιρροής των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, στον δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, όχι δηλαδή μόνο μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βραχύ προβάδισμα 33% έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου που λαμβάνει 32%. Ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 24%.