ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αντιδρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την κλειστή δομή – Σκέφτονται αποκλεισμό της περιοχής

01:46
04.12.2019

Ενταση υπάρχει στη Λέσβο και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, καθώς στο Δ.Σ., συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής κλειστής δομής στη περιοχή.

Η κλειστή δομή που αναμένεται να δημιουργηθεί στη θέση Δαβολόρεμα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με το lesvospost, ο δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρος, ανέφερε πως θα προχωρήσουν μαζί με τους κατοίκους σε αποκλεισμό της περιοχής, αν δεν ληφθούν αποφάσεις εντός της εβδομάδας, που θα λύνουν τα ζητήματα που έχουν θέσει. Για το θέμα αντέδρασε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

«Είναι γνωστή πλέον σε όλους η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής που με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποφασισμένη πλέον κατασκευή του νέου κλειστού-ανοικτού (?) κέντρου κράτησης (?) μεταναστών. Η βούληση του Δήμου Δ. Λέσβου ήταν να είναι να κλείσουν, έστω και συμβολικά στην αρχή, οι Δήμοι και η Περιφέρεια,πρόταση που ο Περιφερειάρχης απεδέχθη στην συνάντηση μας την Κυριακή. Αναμένουμε την άμεση σύσταση της επιτροπής και την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης. Είναι προφανές ότι αν εντός της εβδομάδας δεν ληφθούν οι αποφάσεις, θα προχωρήσουμε μόνοι μας πλέον. Θεωρώ λάθος να κοπεί το νησί στη μέση. Αλλά αν δεν προχωρήσουμε ενωμένοι, θα κοπεί.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Βρεττός σύμφωνα με το lesvospost.