Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοίγουν σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

08:23
17.05.2021

Ανοίγουν ξανά από σήμερα οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα με τους εκπαιδευτικούς να υποχρεούνται σε διενέργεια δύο self tests την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τους μαθητές των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα μπαίνουν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Ακόμη, να αναφερθεί πως τα παιδιά που επιστρέφουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα, λόγω ηλικίας.

Παράλληλα, επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα. Σήμερα ξεκινούν, επίσης, οι αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας την περασμένη Κυριακή στην τηλεόραση του Open τόνισε μεταξύ άλλων πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών

«Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών», σημείωσε χαρακτηριστικά.