ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΠΤΔ

Ακρίτα κατά Βαρουφάκη για Μάγδα Φύσσα: Πολιτικός καιροσκοπισμός και επικοινωνιακή αθλιότητα

16:07
17.01.2020

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την απόφαση του να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Μάγδα Φύσσα.

Η κ. Ακρίτα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κ. Φύσσα δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνει λόγο για «πολιτικό καιροσκοπισμό» και «επικοινωνιακή αθλιότητα».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Aν όντως ο Βαρουφάκης προτείνει για ΠτΔ τη Μαγδα Φύσσα χωρίς εκείνη να έχει ερωτηθεί καν, τότε μιλάμε για μια επικοινωνιακή αθλιότητα που ξεσκεπάζει γι’ άλλη μια φορά τον πολιτικό καιροσκοπισμό του ανδρός», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


Aν όντως ο Βαρουφάκης προτείνει για ΠτΔ τη Μαγδα Φύσσα χωρίς εκείνη να έχει ερωτηθεί καν, τότε μιλάμε για μια...

Posted by Elena Akrita on Thursday, January 16, 2020


Η πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη

Την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας το ΜέΡΑ 25, όπως δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα -την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει».

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Μάγδα Φύσσα: Δεν μπορώ να αποδεχτώ την πρόταση του ΜΕΡΑ25

«Τον ευχαριστώ αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ» απαντά η Μάγδα Φύσσα στον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με ανακοίνωση της η κ.Φυσσα αναφέρει: «Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».