ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΙΝΑ

Τραμπ: Δεν βιάζομαι για συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας

23:08
12.06.2019

«Δεν βιάζεται» ο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα να την υποχρεώσει να αποξηλώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και επέμεινε ότι έχει μια θετική σχέση, όπως την αποκαλεί, με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.π

«Πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά με την Βόρεια Κορέα κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν βιάζομαι. Οι κυρώσεις υπάρχουν», είπε ο Τραμπ στη συνέντευξή Τύπου πλάι στον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Παράλληλα, με τις εμπορικές σχέσεις με το Πεκίνο, ανέφερε ότι δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα που θα επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει την επιβολή 25% δασμών σε εξαγωγές στις ΗΠΑ αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Θα τη βρούμε την προθεσμία», σημείωσε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι πιστεύει ότι θα καταλήξει σε μια συμφωνία με την Κίνα. Οπως δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, η Κίνα βοηθάει τις ΗΠΑ αρκετά με την Βόρεια Κορέα. Εχθές, πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι η Κίνα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται «εκτός κι αν είναι μια σπουδαία συμφωνία για τις ΗΠΑ».