ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τουσκ για προκλητικότητα Τουρκίας: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα σταθεί αλληλέγγυο στην Κύπρο

16:19
20.06.2019

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, και με αποκλειστικό θέμα την προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας, είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Λίγες ημέρες μετά το αυστηρό μήνυμα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ προς την Αγκυρα, ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε -στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής- τον κ. Τουσκ για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αμέσως μετά την επαφή που είχαν, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ότι ενημέρωσε «τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ για τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας. Συζητήσαμε για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».Τουσκ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επαναβεβαιώσει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο

Από την πλευρά του, ο Ντόνταλν Τουσκ -ομοίως, μέσω Twitter- επιβεβαίωσε την ενημέρωση που είχε από τον Νίκο Αναστασιάδη «για την κατάσταση πέρα από τις ακτές της Κύπρου», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επαναβεβαιώσει «την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την ετοιμότητά του να απαντήσει κατάλληλα».


Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη αποκάλυψε ότι 23 χώρες της ΕΕ τάσσονται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.