ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΚΡΟΝ- ΤΡΑΜΠ

Ντάουνινγκ Στριτ: Πάγωσαν στην αναμονή Τραμπ και Μελάνια- Το «θερμό» βλέμμα του Μακρόν στην Πρώτη Κυρία [βίντεο]

23:38
03.12.2019

Η Μελάνια Τραμπ ένιωσε για τα καλά το κρύο του Λονδίνου αλλά και το- για μία ακόμη φορά- ιδιαίτερα θερμό βλέμμα του Εμανουέλ Μακρόν πάνω της, παρότι ήταν δίπλα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, μετά τη δεξίωση που παρέθεσε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ, πήγαν στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, για το δείπνο που παρέθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Αλλά εκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, εξαιτίας μπερδέματος που έγινε, αναγκάστηκαν να περιμένουν για αρκετή ώρα στο κρύο.

Στο ίδιο αυτοκίνητο Τραμπ και Μακρόν

Αν και νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κοντράρει ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ, μπροστά στις κάμερες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τόσο για το μέλλον του ΝΑΤΟ όσο και για τον ISIS και την Τουρκία, οι δυο τους έφτασαν στην Ντάουνινγκ Στριτ με το ίδιο αυτοκίνητο.

Οταν το «Beast» του Αμερικανού προέδρου έφτασε μπροστά από τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία, βγήκαν ο Τραμπ, ο Μακρόν, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, καθώς κατά τα φαινόμενα πήγαν όλοι μαζί εκεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά το τέλος της δεξίωσης της βασίλισσας.

Μελάνια Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, Τζουζέπε Κόντε
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ περιμένουν στο κρύο, μαζί με τον Τζουζέπε Κόντε/ Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant

Η ταυτόχρονη άφιξη όμως μπέρδεψε τους Βρετανούς. Το αποτέλεσμα ήταν να μπει αρχικά ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ και έπειτα από λίγα λεπτά να τον ακολουθήσει ο Τζουζέπε Κόντε, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ περίμεναν μέσα στο κρύο να έρθει η σειρά τους.

Βίντεο: Η άφιξη Τραμπ και Μακρόν στη Ντάουνινγκ Στριτ

Το «θερμό» βλέμμα του Μακρόν στην Μελάνια

Αφού βγήκε από το αυτοκίνητο, ο Εμανουέλ Μακρόν είδε μπροστά του την Μελάνια Τραμπ, που ήταν σε διαφορετικό όχημα. Εσπευσε να της δώσει το χέρι της και να της ρίξει ένα ιδιαίτερα θερμό βλέμμα, ενώ εκείνη γελούσε. Ολα αυτά, υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν φαινόταν και πολύ χαρούμενος εκείνη τη στιγμή, αλλά εν τη απουσία της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

Εμανουέλ Μακρόν, Μελάνια Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο Μακρόν χαιρετά με θέρμη την Μελάνια Τραμπ, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται να χαίρεται/ Φωτογραφία: AP/ Frank Augstein

Το τετ α τετ του Εμανουέλ Μακρόν στην Μελάνια Τραμπ θύμισε το λάγνο βλέμμα που της είχε ρίξει όταν το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί τη Γαλλία, το καλοκαίρι του 2017 και το οποίο είχε συζητηθεί αρκετά. Παράλληλα, φάνηκε παράξενο να χαιρετά ο Μακρόν με τέτοια θέρμη την Τραμπ στην Ντάουνινγκ Στριτ, αφού λίγη ώρα νωρίτερα ήταν μαζί στην ίδια δεξίωση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα επρόκειτο να παρακαθίσουν στο ίδιο δείπνο.