ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ SUEDDEUTSCHE ZEITUNG

Μέρκελ για ελληνική κρίση: Δεν ήξερα από την πρώτη ημέρα τι πρέπει να κάνω, ενώ όλοι με πίεζαν να δράσω άμεσα

18:06
09.11.2019

Την περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τον τρόπο, με τον οποίο τη διαχειρίστηκε, φέρνει ως παράδειγμα του συγκρατημένου στυλ διακυβέρνησής της, το οποίο επηρεάστηκε από τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της.

«Πρέπει να έχω καταλάβει τα πράγματα, πριν αποφασίσω. Προσπαθούσα πάντα, όσο είναι δυνατό, να μην χρειαστεί να ανατρέψω πλήρως πολλές πολιτικές αποφάσεις μου» δήλωσε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση της Ελλάδας, όπου, όπως λέει, δεν γνώριζε από την πρώτη μέρα τι να κάνει, ενώ όλοι της ασκούσαν πίεση να δράσει άμεσα.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι υποχρεωμένη μεν να ξανασκεφτώ τα θέματα λίγο πιο γρήγορα, αλλά πριν βεβαιωθώ ότι μια απόφαση θα μπορεί να σταθεί και μετά από τρεις μέρες, δεν την εκστομίζω», πρόσθεσε και εν συνεχεία εξήγησε ότι επί 35 χρόνια, στη ΓΛΔ, η ίδια είχε μάθει η επίσημη γνώμη να είναι διαφορετική από τη δική της. «Την άποψή μου την είχα μόνον εγώ ή πολύ λίγοι άνθρωποι μαζί με εμένα. Και γι' αυτό δεν με συγκλονίζει, όταν οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ παραχωρήθηκε στη Sueddeutsche Zeitung με αφορμή την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.