ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ

Η κόρη του Ελ Τσάπο παντρεύτηκε τον ανιψιό μεγάλου «Drug Lord» [εικόνες]

19:27
03.02.2020

Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η πιο ισχυρή οικογένεια του Μεξικό πλέον. Η κόρη του «Ελ Τσάπο» παντρεύτηκε τον ανιψιό μεγάλου «Drug Lord» της χώρας.

Στην Λατινική Αμερική το έγκλημα βρίσκεται σε... άλλο επίπεδο από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Η Κολομβία, η Βραζιλία και φυσικά το Μεξικό έχουν γεννήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ιστορίας. Ένας εξ αυτών είναι ο Χοακίν Γκουζμάν, γνωστός και ως «Ελ Τσάπο».

Ο Ελ Τσάπο οδηγείτε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας/ Φωτογραφία: AP Images

Επί χρόνια θεωρούταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη Λατινική Αμερική. Δολοφονούσε τους ανταγωνιστές του και αποτελούσε μονοπώλιο στην εξαγωγή κοκαΐνης από το Μεξικό. Το 2009 ανακηρύχθηκε από το Forbes ως ο 701ος πλουσιότερος άνδρας του κόσμου με περιουσία περίπου 1.000.000.000 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις πιο ισχυρές φυλακές του πλανήτη, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Κολοράντο των ΗΠΑ. Έτσι δεν είχε την ευκαιρία να δει το ένα από τα 12 παιδιά του να παντρεύεται στην πόλη που «μεγαλούργησε» ο ίδιος ως εγκληματίας. Ο λόγος για την πολιτεία του Σιναλόα στην οποία παντρεύτηκε η κόρη του «Ελ Τσάπο», Αλεχαντρίνια Ζιζέλ Γκουζμάν με τον γόνο μιας άλλης πολύ ισχυρής οικογένειας της χώρας, τον Έντγκαρ Καζάρες.

Η Αλεχαντρίνια Ζιζέλ Γκουζμάν με τον Έντγκαρ Καζάρες/ Φωτογραφία: Instagram

Χαρακτηριστική δράση της οικογένειας του Καζάρες ήταν ένα περσινό γεγονός όταν είχαν κρατήσει ομήρους μια πόλη σχεδόν 1.000.000 κατοίκων. Ο γάμος του ζεύγους ήταν υπέρ πολυτελής με γνωστά συγκροτήματα της χώρας να δηλώνουν το «παρών». Όπως επίσης και πλήθος προστασίας καθώς στην τελετή βρέθηκαν μερικοί από τους ισχυρότερους κακοποιούς του Μεξικό.

O γάμος της Αλεχαντρίνια Ζιζέλ Γκουζμάν με τον Έντγκαρ Καζάρες/ Φωτογραφία: Instagram

«Αυτός ο γάμος με τον τρόπου που έγινε αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα του πόσο μεγάλη επίδραση και δύναμη συνεχίζει να έχει η οικογένεια Γκουζμάν στη Σιναλόα», αναφέρει ο Φάλκο Ερνστ, γνωστός αναλυτής του εγκλήματος στη χώρα.