ΣΤΟ ΜΠΕΛΦΑΣΤ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Εκπληκτοι οι επισκέπτες ζωολογικού: Χιμπατζήδες το έκασαν με αυτοσχέδια σκάλα από ζωολογικό κήπο [βίντεο]

18:56
11.02.2019

Άφωνους άφησε τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου του Μπέλφαστ μια ομάδα χιμπατζήδων που χρησιμοποίησαν ένα πεσμένο κλαδί για να αποδράσουν.

Μετά από μια πρόσφατη κακοκαιρία σπασμένα κλαδιά έπεσαν μέσα στο χώρο φύλαξης των χιμπατζήδων κι εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και χρησιμοποίησαν ένα απ’ αυτά ως σκάλα για να το σκάσουν.

Σοκαρισμένοι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου είπαν ότι είδαν να πετάγεται ξαφνικά ένας χιμπατζής από τους θάμνους και να κινείται προς το μέρος τους, ενώ κάποιοι άλλοι εθεάθησαν να κάθονται πάνω στα τείχη. «Μην το σκάσεις κακέ, μικρέ γορίλλα», φώναξε ένα κοριτσάκι.

Τη σκηνή κατέγραψε η μητέρα της, Ντάνιελ Μόναχαν, που είχε πάει στο ζωολογικό κήπο με τις δύο κόρες της, το σύντροφό της και τις δύο τετράχρονες ανιψιές του.

«Πάγωσα από το φόβο μου, προφανώς, αφού είχαμε και τα παιδιά μαζί και προσπάθησα να μη δείξω ότι φοβάμαι, αλλά μέσα μου σκεπτόμουν τι θα γίνει αν μας επιτεθούν ή προσπαθήσουν να αρπάξουν τα παιδιά. Αλλά ήμασταν αναγκασμένοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Ίσως η ιστορία να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν ήταν επιθετικά, αλλά ευτυχώς δεν ήταν...», δήλωσε η γυναίκα στο BBC.

Η απόδραση έληξε τελικά όταν οι χιμπατζήδες, αφού χόρτασαν «αέρα ελευθερίας», αποφάσισαν να επιστρέψουν στο κλουβί τους...