ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ 157 ΨΗΦΟΥΣ

Ασταμάτητος ο Μπόρις Τζόνσον - Θα αναμετρηθεί με Χαντ και Γκόουβ για την διαδοχή της Μέι

16:04
20.06.2019

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον θριάμβευσε και στην τέταρτη κατά σειρά ψηφοφορία εξασφαλίζοντας την υποστήριξη 157 βουλευτών των Τόρηδων, δηλαδή πάνω από τους μισούς.

Έτσι ο Τζόνσον θα αναμετρηθεί αργότερα σήμερα με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ στην τελευταία ψηφοφορία αυτού του κύκλου, από την οποία θα προκύψουν οι δύο τελικοί διεκδικητές, καθώς αποκλείστηκαν ως τώρα ο ένας μετά τον άλλοι οι υπόλοιποι ανθυποψήφιοι.

Εκτός κούρσας ο Σάτζιντ Τζάβιντ

Ο υπουργός Εσωτερικών Σάτζιντ Τζάβιντ, έμεινε εκτός μάχης στην τέταρτη ψηφοφορία που διεξήχθη, καθώς συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους βουλευτών από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους (34). Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 157 ψήφους, ο Μάικλ Γκόουβ 61 ψήφους περνώντας για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση, αφού ξεπέρασε κατά δύο ψήφους τον Τζέρεμι Χαντ, που έλαβε 59. Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφισαν και οι 313 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση αυτή υπήρξαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, όση είναι και η διαφορά ψήφων μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σε αυτή την ψηφοφορία.