ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Αδιανόητο: Αμερικανός αγρότης ακρωτηρίασε το πόδι του με σουγιά, όταν παγιδεύτηκε σε μηχάνημα

23:08
15.05.2019

Οταν παγιδεύτηκε σε ένα μηχάνημα δίχως να μπορεί να καλέσει σε βοήθεια, ένας Αμερικανός αγρότης συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Και προχώρησε στο αδιανόητο: τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, με σουγιά.

«Δεν είχα άλλη επιλογή», εξήγησε απλά ο Κερτ Κέιζερ, μιλώντας στο ABC News. Ο 63χρονος αγρότης από τη Νεμπράσκα ήταν μόνος του όταν συνέβη το κακό, μια μέρα του Απριλίου. Αποθήκευε σιτηρά σε ένα σιλό, με τη βοήθεια ιμάντα μεταφοράς, όταν το πόδι του παγιδεύτηκε στο μηχάνημα. Ο Κέιζερ δεν μπορούσε να φτάσει το κινητό τηλέφωνό του, ενώ δεν είχε ελπίδα ακόμη κι αν έβαζε τις φωνές. Κανείς δεν θα τον άκουγε στο αγρόκτημα των 6.000 στρεμμάτων. «Δεν ήξερα τι να κάνω. Φοβόμουν ότι (το μηχάνημα) θα μου ρούφαγε ακόμη περισσότερο το πόδι», εξήγησε. Και προχώρησε στην ακραία λύση του ακρωτηριασμού.

«Δεν ξέρω αν πονούσα», λέει για τον ακρωτηριασμό

Ο 63χρονος αγρότης έβγαλε έναν σουγιά, με λεπίδα περίπου 7 εκατοστών, από την τσέπη του και άρχισε να κόβει το πόδι του. «Ηταν τόση η αδρεναλίνη που δεν ξέρω αν πονούσα ή όχι. Νομίζω ότι ο άνθρωπος θέλει να ζήσει και κάνει αυτό που πρέπει για να επιβιώσει», δήλωσε ο Κέιζερ. Οταν απελευθερώθηκε, έχοντας κόψει το πόδι του από το γόνατο και κάτω, σύρθηκε μερικές δεκάδες μέτρα και έφτασε στο τηλέφωνο, για να καλέσει τον γιο του. «Δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε για μια στιγμή μέχρι (…) που άρχισαν να με χειρουργούν», περιέγραψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Κέιζερ πλέον επέστρεψε στο σπίτι του. Χρησιμοποιεί αμαξίδιο για να κινείται, αλλά δεν το βάζει κάτω. «Ξέρω ότι θα ξαναπερπατήσω, σχετικά φυσιολογικά. Άλλοι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν, δεν θα ξαναπερπατήσουν ποτέ», δήλωσε. Η ιστορία του θύμισε τον ορειβάτη Αρον Ράλστον, ο οποίος ακρωτηρίασε το χέρι του, αφού έμεινε παγιδευμένος σε βράχο επί πέντε ημέρες. Μια περιπέτεια που ο Ντάνι Μπόιλ τη μετέφερε στον κινηματογράφο το 2011, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο.