ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Roland Garros-Μαρία Σάκκαρη: «Αγχώθηκα όταν έφτασα σε ματς πόιντ - Πονάει γιατί ήμουν τόσο κοντά»

12:18
11.06.2021

Για το άγχος που την κατέβαλε όταν έφτασε μόλις έναν πόντο μακριά από τον τελικό του Roland Garros μίλησε η Μαρία Σάκκαρη μετά το το τέλος του συγκλονιστικού ημιτελικού με την Κρεϊτσίκοβα.

«Πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Αγχώθηκα αρχίζοντας να σκέφτομαι ότι βρίσκομαι μόλις έναν πόντο από τον τελικό. Υποθέτω ότι είναι λάθος ενός πρωτοεμφανιζόμενου. Το καλό είναι ότι όταν δώσω ξανά στον εαυτό μου την ευκαιρία να είμαι σε αυτήν τη θέση, τότε ξέρω ότι δεν χρειάζεται να το ξανακάνω. Μόλις αγχώθηκα λίγο, το παιχνίδι μου έγινε πιο παθητικό και ειδικά στους σημαντικούς πόντους. Νομίζω ότι είναι ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά νομίζω ότι θα μάθω από αυτό. Η σημερινή απώλεια πονάει πολύ, γιατί ήμουν τόσο κοντά. Ήμουν μόλις έναν πόντο μακριά. Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχουν πολλά θετικά και μερικά αρνητικά. Απλώς πρέπει να προχωρήσω και να δω πώς θα το κάνω την επόμενη φορά», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, τον μεγαλύτερο σε διάρκεια ημιτελικό γυναικών που έχει παιχθεί ποτέ στο Roland Garros (3 ώρες και 18 λεπτά).

Για τη συνολική παρουσία της στο Παρίσι, η Σάκκαρη είπε ότι «είμαι περήφανη για την πορεία μου, αλλά πονάει», ενώ για το παιχνίδι της αντιπάλου της ανέφερε: «Ένιωσα μερικές φορές ότι η μπάλα σταματούσε και έπρεπε εσύ να βάλεις ταχύτητα. Ήταν λίγο δύσκολο και για αυτό έχασα μπάλες στο ξεκίνημα. Γενικά, πάντως, έχει καλό baseline παιχνίδι, καλά βολέ, πολύ καλό σερβίς. Όταν οι παίκτες παίζουν τόσο καλά για τόσα πολλά ματς, είναι δύσκολο να τους νικήσεις».

Τέλος, για την εμπειρία του ημιτελικού η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Θα είμαι πιο προετοιμασμένη στο μέλλον, όπως είπα. Σκεφτόμουν ότι ήμουν πολύ κοντά στον τελικό όταν σέρβιρα για το ματς. Δε νομίζω να ξανακάνω αυτό το λάθος ή θα βρω τρόπο να ξεγελάσω το μυαλό μου και να μην το ξανασκεφτώ. Πέρα από αυτό, είναι λίγο δύσκολο να εκφράσω αυτά που νιώθω αυτή τη στιγμή. Παρόλο που ήταν καλή πορεία, είμαι στεναχωρημένη που δεν έφτασα στον τελικό».