Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πιτίνο: «Δεν με ενδιαφέρει αν είστε Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες»

18:48
03.02.2020

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκαθάρισε πως όταν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ θα θεωρεί και ο ίδιος τον εαυτό του Έλληνα και πως στόχος όλων θα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο Αμερικανός τεχνικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας βραβεύτηκε από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του περσινού νταμπλ και μίλησε για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, αλλά και το κεφάλαιο της «γαλανόλευκης» στο προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, λίγο μετά τη βράβευσή του από τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Σε ό,τι αφορά την απονομή των βραβείων, εδώ το κάνετε διαφορετικά και καλύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Μιλώντας αρχικά για την όμορφη κοπέλα που μας δίνει τα βραβεία (γέλια)! Αναφέραμε νωρίτερα ότι πηγαίνουμε στην Αμερική για επιμορφωτικά σεμινάρια… Σε εμένα συνέβη το αντίθετο, ήλθα στην Ελλάδα για να μάθω. Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα… Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές θρύλους όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι όμως αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή. Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε πάθος, είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ μαζί σας. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες… Δεν με ενδιαφέρει αν είστε Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, δεν μπλέκομαι σε αυτά. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».