ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Εθνική ομάδα: Στην 54η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

18:28
19.11.2020

Στην 54η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και 30ή στην ευρωπαϊκή ζώνη παρέμεινε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, μετά τους αγώνες της με Μολδαβία και Σλοβενία για το Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πέσει μία θέση μετά τις αναμετρήσεις της στη διοργάνωση τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναλύεται το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη στις 7 Δεκεμβρίου, στη Ζυρίχη. Η Εθνική θα μπει από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται: «Στις 7 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022.

Οι 55 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα σχηματίσουν, συνολικά, δέκα ομίλους, από τους οποίους οι επικεφαλής θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ και όσες τερματίσουν δεύτερες θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League).

Οι εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με τις θέσεις τους στο FIFA Ranking, που θα ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου. Τα πέντε γκρουπ δυναμικότητας θα περιλαμβάνουν δέκα ομάδες και ένα θα αποτελείται από πέντε ομάδες (οι πέντε ομάδες θα κληρωθούν στους ομίλους 6 έως 10).

Σήμερα, η Εθνική Ομάδα καταλαμβάνει την 54η θέση παγκοσμίως και την 30ή στην ευρωπαϊκή ζώνη».