ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Basket League: Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση -Με 16 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

16:54
15.05.2019

Επικυρώθηκε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ η πρόθεση των ΚΑΕ να αποκαταστήσουν την αδικία εις βάρος του Λαυρίου και να παραμείνει στην Basket League.

Με ψήφους 14-0 αποφασίστηκε αναδιάρθρωση στην Basket League κι έτσι το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα γίνει με 16 ομάδες, αλλά θα υποβιβαστούν τέσσερις για να επιστρέψει στις 14 τη σεζόν 2020/21. Εκκρεμεί η επικύρωση από την ΕΟΚ, που όμως είναι θετική στην αναδιάρθρωση. 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην κατέβει μια ομάδα στα playoffs και το αν ισχύει σε αυτή την περίπτωση η ποινή υποβιβασμού μετά την αναδιάρθρωση, από τον ΕΣΑΚΕ λένε πως επειδή πρόκειται για ποινή, εφαρμόζεται κανονικά και ανεξάρτητα από την αναδιάρθρωση. Πάντως κάποιοι εκτιμούν πως ίσως κι εκεί να υπάρχει «παραθυράκι» στο νόμο. Στο μεταξύ, ο ΕΣΑΚΕ πιέζει για να αρχίσουν άμεσα τα playoffs, αλλά υπάρχει το εμπόδιο του ΑΣΕΑΔ και δεν έχει ακόμη επικυρωθεί η βαθμολογία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει δοθεί από τον ΕΣΑΚΕ, τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν αρχής γενομένης από το προσεχές σαββατοκύριακο. Στην διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας το «παρών» έδωσαν 13 ομάδες, με τον Ολυμπιακό να απουσιάζει. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να αρχίζει η post season της Basket League με την φάση των «8» των τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 18-20 Μαΐου.