ΚΡΥΦΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΕΚ: Ζητά εξηγήσεις από τον Περέιρα -Θέτει θέμα εγκυρότητας του τελικού με ΠΑΟΚ

16:59
15.05.2019

«Βράζουν» στην ΑΕΚ με τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν υπάρξει κρυφά αλλαγές στους ρόλους των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Και μάλιστα η ΠΑΕ ΑΕΚ θέτει ακόμα και θέμα ακυρότητας του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε με 1-0 (κατέκτησε το νταμπλ), με την Ενωση να φωνάζει για δύο περιπτώσεις πέναλτι. Στη μία κόπηκε ως οφσάιντ παίκτης της, ενώ στη δεύτερη ο διαιτητής παρότι είδε χέρι στο VAR το θεώρησε ακούσιο. Ετσι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος έληξε με το 1-0 και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για 3η σερί χρονιά το τρόπαιο.

Τι έγινε στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε από την εφημερίδα «Live Sport» που αναφέρει τις λεπτομέρειες του συμβάντος. O Τόσρτσεν Σίφνερ το μεσημέρι πριν την αναμέτρηση ένιωσε στομαχικές διαταραχές και ενημέρωσε τον διαιτητή Τσβάιερ. Ο τελευταίος ενημέρωσε με τη σειρά του τον αρχιδιαιτητή Περέιρα ο οποίος κατόπιν συζητήσεων με τους διαιτητές προέβη στις ακόλουθες αλλαγές. Ο Tόρστεν Σίφνερ που είχε οριστεί αρχικά ως 1ος βοηθός, αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς που του είχε ανατεθεί αρχικά το πόστο του βοηθού του VAR. O Σίφνερ παρόλα αυτά βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο ως 4ος διαιτητής, με τον Σβεν Γιαμπολόνσκι να του αφήνει τη θέση και να αναλαμβάνει τον ρόλο του βοηθού VAR.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη στείλει επιστολή σε αυστηρότατο ύφος με τη μορφή τελεσιγράφου στον Μέλο Περέιρα, με κοινοποίηση σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Περιμένει την απάντηση Περέιρα

Αυτό που ζητάει η ΑΕΚ είναι μέσα στις επόμενες 24 ώρες, από την παραλαβή της επιστολής, να απαντήσει επίσημα και γραπτώς για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, για το ακριβώς συνέβη και τελικά ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση του αγώνα του Σαββάτου και ποιος τελικά τη γνώριζε.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζεται προκαταβολικά η πλήρης απογοήτευση και η ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, όπως αναφέρονται στον σημερινό Τύπο. Επίσης, στην επιστολή η ΑΕΚ αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού –  αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Παράπονα για τη διαιτησία

Συν τοις άλλοις στην επιστολή αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν. Επίσης η ΑΕΚ τονίζει πως επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγινε και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη. Επίσης στην ΠΑΕ υπάρχουν τεράστιες απορίες για τη σιγή ιχθύος μέχρι τώρα ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα για ένα θέμα που ξεπερνά κάθε όριο ηθικής.

Ωστόσο, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξήγησε σε κάθε περίπτωση ότι δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης του τροπαίου, παρά μόνο θέλει να μάθει την αλήθεια και θα κινηθεί νομικά.